CERTEX-valikoimassa on yhä useampi tuote varustettu RFID:llä, jotta tuotteet voidaan helposti tunnistaa esimerkiksi huoltoa varten.Täältä voit lukea lisää siitä, miksi arvostamme RFID-teknologiaa, mitä laitteita sen käyttö vaatii ja onko RFID:n lisääminen tuotteeseen jälkikäteen relevanttia.


 

Miksi kannattaa valita varusteet, joissa on RFID?

Kun valitset nosto- tai putoamissuojaintuotteita RFID-teknologialla, saat hallinnan tuotteistasi. RFID:n avulla tuote voidaan nopeasti tunnistaa yksinkertaisella skannauksella, mikä helpottaa käsittelyä ja mahdollista rekisteröintiä esimerkiksi huoltosysteemiin, kuten CERTEX-järjestelmä CertMax+, tai yksinkertaisimmillaan taulukkolaskentaohjelmaan, kuten Excel.Tämä mahdollistaa tietojen ja laitteeseesi liittyvien asiakirjojen seurannan ja helpottaa myös tarkastuksia.

 

Kuinka luen RFID-tarran?

Luet laitteesi RFID-tarran skannerilla. Voit omistaa oman skannerin, mutta sinun ei tarvitse omistaa sellaista hyödyntääksesi RFID-teknologiaa.

Kun tilaat CERTEXilta huoltopalvelun, meillä on käytössämme skanneri, jolla voimme lukea työkalujesi tarrat ja suorittaa huollon nopeasti ja vaivattomasti.

 

Onko mahdollista asentaa RFID jälkikäteen?

Useat CERTEXin toimittajista joko integroivat RFID:n tuotteisiinsa tai tarjoavat mahdollisuuden siihen, luoden siten joustavan ja turvallisen ratkaisun. Tuotteisiin, joissa ei ole valmiina RFID-tunnistetta, voimme asentaa sen jälkikäteen joko suoraan tuotteeseen tai käyttämällä tunnistetta, jossa on RFID-tunniste.

 

Jos varusteessani ei ole merkintälevyä, mutta siinä on silti RFID-tunniste, onko se riittävä?

Kyllä, sillä se mahdollistaa työkalun yksiselitteisen tunnistamisen! Nostolaitetta ilman merkintälevyä ei yleensä hyväksytä käyttöön. Jos kuitenkin työkalussa on RFID ja tiedot on rekisteröity järjestelmään, se voidaan helposti tunnistaa, ja työkalu voidaan varustaa uudella merkintälevyllä.

Image

Mikä on RFID

RFID on lyhenne sanoista Radio-frequency identification ja se on teknologia, joka mahdollistaa tietojen lukemisen RFID-tarrasta. Yksinkertaisimmat RFID-tarrat lähettävät ainutlaatuisen tunniste-ID-numeron ja niitä voidaan lukea lyhyiltä etäisyyksiltä, mikä voidaan verrata perinteiseen viivakoodiin. Kuitenkin riittää, että RFID-lukija saa tiedot, jolloin se voi yhdistää ainutlaatuisen tunnisteen lisätietoihin tietokannassa. RFID-tarrat voivat olla hyvin pieniä, minkä ansiosta ne voidaan sijoittaa useimpiin tuotteisiin, mukaan lukien tekstiilit.
Image

Integroitu RFID-siru tarjoaa joustavan ja turvallisen ratkaisun, koska tunniste on luonteva osa tuotetta eikä siten vaarannu irtoamisellaan.

Image

Jälkiasennettu RFID-tunniste, varustettuna joko merkintälevyllä ja tunnisteella (vasemmalla) tai ulkoisella sirulla (oikealla). 

Ota nostolaitteesi hallintaan!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää siitä, miten voit ottaa varusteesi hallintaan RFID:n avulla.

[hubspot]