NDT-tarkastuspalvelut

Tarjoamme NDT-tarkastuspalvelut teollisuuden tarpeisiin ammattitaidolla ja luotettavasti.
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, kun tarvitset NDT-tarkastuspalveluita!

Kokenut henkilöstömme auttaa löytämään oikean tarkastusmenetelmän eri tarkoituksiin. Palvelumme kattaa koko prosessin aina tarkastusten kustannusten arvioinnista ja tarkastusmenetelmien valinnasta varsinaisten NDT-tarkastusten tekemiseen ja valvontaan saakka.

 

 

Non-Destructive Testing (NDT)
NDT (Nondestructive testing) eli rikkomaton aineenkoetus on joukko tarkastusmenetelmiä, joita käytetään mm. metallirakenteiden, valujen 
ja hitsien tarkastamiseen teollisuuden eri aloilla ilman, että valmista lopputuotetta rikotaan. NDT-menetelmillä voidaan löytää hitsisaumoista ja materiaaleista halkeamia, säröjä, sulkeumia ja muita poikkeamia. Teemme NDT-tarkastukset teollisuuden tarpeisiin sertifioidusti EN-ISO 9712 pätevyyksin. 


NDT-tarkastukset sertifioidusti – konepajoille, voimalaitoksille ja valmistavalle teollisuudelle. 

Palvelumme

Monipuoliset NDT-menetelmät

  • Silmämääräiset tarkastukset (VT) ja endoskooppitarkastukset
  • Tunkeumanestetarkastukset (PT)
  • Magneettijauhetarkastukset (MT)

 

Visuaalinen tarkastus (VT) eli silmämääräinen tarkastus on tärkeä ja nopea menetelmä pintavirheiden tarkastamiseen. Silmämääräisessä tarkastuksessa koulutettu ja kokenut tarkastaja arvioi hitsauksen tasoa vertaamalla pintaa hitsiluokkastandardin tai jonkun muun standardin/ohjeen antamiin raja-arvoihin. Endoskooppia apuna käyttäen voidaan tehdä myös vaihteistojen visuaaliset tarkastukset.

Tunkeumanestetarkastus (PT) on pintatarkastusmenetelmä, jolla havaitaan pintaan asti avautuvat virheet. Tunkeumanestetarkastus soveltuu parhaiten sileiden ja tasaisten pintojen tarkastuksiin (tämä sana pois) sekä hitsausten tarkastuksiin.

Magneettijauhetarkastus (MT) on pintatarkastusmenetelmä, jolla havaitaan ferromagneettisten kappaleiden pintaan aukeavia (tai aivan pinnan läheisyydessä sijaitsevia) virheitä. Magneettijauhetarkastus soveltuu teräsrakenteiden, laitteiden, kiinnitystarvikkeiden, koneenosien ja hitsausten tarkastamiseen.

Tilaa kokenut NDT-ammattilainen tai pyydä tarjous!

[hubspot]

 

Ota yhteyttä

Jari Sarjanen
Sertifioitu NDT-tarkastaja EN-ISO 9712
jari.sarjanen@certex.fi
puh. 050 475 8300
 

Image